2013 m. safaris po Raudonąją jūrą

2013 m. balandžio 13-20 dienomis kviečiame į nepamirštamą kelionę po Raudonąją jūrą,  kurios metu aplankysime Brolių salas,  Daedalus ir Elphinstone rifus.

Brolių salos – viena įspūdingiausių pasaulyje nardymo vietovių,  garsi nepakartojamo grožio koralais ir aplink juos knibždančia gyvūnija. Į Brolių salas narus vilioja ne tik nuostabi gamta,  bet ir du įspūdingi nuskendę laivai – „Numidia“ ir „Aida“. Jie glūdi po vandeniu ant Didžiojo Brolio rifo, netoli saloje esančio švyturio.

Daedalus rifai plyti už 180 km nuo Brolių salų. Tai labiausiai nutolę nuo kranto rifai Raudonojoje jūroje,  stūksantys apie 96 km į rytus nuo Marsa Alamo. Aplankyti šią atokią vietą iš tiesų verta, nes būtent čia galima išvysti daug įstabios jūrų gyvūnijos,  įskaitant kūjaryklius ir didžiąsias rajas,  ir kerinčius minkštuosiuis ir kietuosius koralus. Čia plaukioja stauridinių,  chirurgžuvinių ir kitų tropinių kraštų koralų rifuose gyvenančių žuvų būriai.

Elphinstone rifai – vieni gražiausių Raudonojoje jūroje. Tai legendomis apipinta nardymo vietovė,  kurioje turėsite galimybę išvysti įvairių rūšių ryklių,  o šalia pietinio plokščiakalnio – pasigrožėti urvų labirintais.

Įstabūs koralai ir reti gyvūnai – kvapą gniaužiantis Raudonosios jūros povandeninis pasaulis žada nepamirštamus įspūdžius!

 

Kelionės planas:

1 diena: Atvykimas į Hurgadą arba Marsa Alamą. Persikėlimas į laivą. Nakvynė laive.

2 diena: pažintinis („check dive“) nėrimas Ras Dishoje. Nėrimai Safagos rifuose.

3 diena: Brolių salos.

4 diena: Brolių salos.

5 diena: Daedalus.

6 diena: Nėrimai prie Elphinstone + naktinis nėrimas prie Shaab Toromby.

7 diena: Nėrimai Hurgadoje (jei grįžtame į Hurgadą). Išvykimas.

*dėl oro sąlygų nardymo maršrutai gali keistis.

Daugiau informacijos čia:

http://www.nardymoakademija.lt

Leave a Reply